Revues

In de jaren die volgden hebben we verschillende revues gespeeld. Onder andere in 1945 de eerste: “Wat zeg je daar van”, in 1946 “Zo gaot ie goed”. In 1948 “We komme er wel”, in 1949 “Agge mar leut et”en in 1959 “Nou zumme `t emme”. Dit was de vijfde dus een lustrum en wel de beste van allemaal. Deze revue hebben we nog voor een volle zaal in de Katholieke Kring in Roosendaal gespeeld. In 1951 brachten we de 6e revue “`t Is weer raok” en in 1954 “Ge mot is komme”. Op 29 juli 1972 verzorgde Onderling Kunstgenot een cabaretavond ter gelegenheid van de Zonnebloem. Op 15 mei 1981 wordt de laatste revue opgevoerd ter gelegenheid van het 60-jarig bestaan van voetbalvereniging N.S.V. uit Nispen. Dit gebeurde in een tent op sportpark “De Wallen”. Deze revue/cabaretavond werd gebracht in samenwerking met zangkoor “St. Ceacilia” en een zangkoor uit Hoogerheide.

Revue uit 1950

In 1950 heeft Onderling Kunstgenot het eerste gemengde stuk, gespeeld “Kinderen van ons volk” van de bekende Vlaamse schrijver Antoon Coolen. Maar vòòr we gemengd mochten spelen was er wel hert een en ander gebeurd. De geestelijkheid van Nispen was er niet voor, dus trokken we zelf de stoute schoenen aan en gingen op auditie bij bisschop Hermans in Breda. We hadden daar een heel vruchtbaar gesprek. De bisschop nam nadien contact op met onze pastoor (Fassaert).
Deze vond het niet zo leuk dat we naar de bisschop waren geweest, maar we mochten in ieder geval gemengd gaan spelen.
Intussen hadden we een nieuwe zaal. Vanaf november 1950 kregen we de beschikking over een prachtige zaalaccommodatie: Zaal Verhoeven.
Het eerste stuk dat we daar speelden was: “Kinderen van ons volk”, het eerste gemengde stuk. Nu in 2004 spelen we nog steeds in deze zaal, die ondertussen wel diverse verbouwingen heeft ondergaan.