Barbara in Actie (Omroep Brabant)

In oktober 2000 werkte Onderling Kunstgenot mee aan een uitzending van Barbara in Actie van Omroep Brabant. De vereniging werd gevraagd om een overkapping van speeltuin St Joseph in Roosendaal op te fleuren. Hiermee wilde een meisje van 10 jaar die regelmatig in de speeltuin speelt haar oudoom verrassen die de speeltuin al 14 jaar beheerd. De vereniging moest sponsers zoeken om aan de benodigde materialen te komen. De overkapping kreeg het thema “Belle en het Beest”.

Er werd een schitterende muurschildering gemaakt er kwamen nieuwe stoeltjes en tafeltjes. Aan de palen kwamen koetslantarens en alles werd fris opgeschilderd en leuk en fleurig versierd. Het was een hele klus maar we waren net op tijd klaar om de beheerders Piet en Truus te verrassen, ze waren emotioneel verrast en wisten niet wat ze zagen.

De uitzending was op 11 oktober 2000 om 19.00 uur daarna is de uitzending nog diverse keren heraald. Toch blijkt dat er veel mensen naar Omroep Brabant kijken aangezien de vele leuke reactie die we van de mensen kregen.